Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.10.2013 Klubovna zápis

Na schůzce bylo 13 dětí a byly to:

Patrik
Terezka
Nela S.
Nela D.
Pavlinka
Anička
Dalibor
Kuba
Kryštof
Adámek
Karolínka
Míša
Lucka
a samozřejmě instruktorka Pavla. Žluté papíry, které si možná děti donesly až domů představují Vaše rodiny a místo, kde by s Vámi nejraději chtěli být, tak se podívejte, zeptejte se jich a pokud to trochu jde, běžte tam s nimi. Někteří chtěli nalepovat miminka a tak to musíte taky doma probrat J Při povídání bylo hezké sledovat jak někdo upřednostňoval pejska anebo „zapíral“ sestřičku apod. Nešlo ani tak o to, co kdo říkal, ale o to, aby jeden druhému dával prostor a dával pozor a nerušil.
Samozřejmě jsme na dvorečku ve „sportovních přestávkách“ hráli spoustu běhacích her, aby měli děti i pohyb. Děti chodí také se svými nápady na nové hry, takže je učím jak předat pravidla ostatním a jak nést odpovědnost za to, když pravidla pořádně nevysvětlí anebo nedomyslí. Např, moc hezká vymyšlená hra byla na „obálkožrouty“ anebo na Scorpiony.
Moc děkujeme za dar od maminky Nelinky a Lucky, zatím jsem bral potajmu doma dětem pastelky a ženě nůžky, ale teď jsme dostali spoustu malých nůžek, pastelek a lepidel na naši činnost dárkem, tak je to super J
Jste moc hodní, že se ptáte, jestli něco nepotřebujeme. Zatím nedokážu říct, co by bylo ještě potřeba, ale když se někdo zeptá, rád mu něco doporučím. Jsem přesvědčený, že děti se mohou zabavit i s málem, ale je fakt, že třeba nůžky a lepidlo nenahradím a z domácích zdrojů to pro 14-17 dětí nestačí.
Na příští schůzku ať si prosím vezmou děti šátek na zavázání očí. Chválím Míšu, ta ho měla už minule J
Všechny děti už se pěkně rozmluvily (i Adámek a Karolínka) a snad se už nikdo nestydí. Svačinku zařazujeme raději na začátek, aby nám hlavně ti věčně hladový jako Terezka, Patrik a Kryštof, neumřeli hlady „-).
Takže už se těším na příští středu, kdy se snad více dozvíme, co je to za ty „čmárance“ na mapě, ale taky na sebe budeme dělat obličeje a cvičit jak která emoce vypadá.
Pěkný den přeje
 
Xˇandy
P.S. Fotky nehledejte, vedoucí je sklerotik a zase si nevzal, tentokrát už nachystaný, foťák.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář