Jdi na obsah Jdi na menu
 


27.11.2013 Zápis z klubovny

 Tentokrát se děti rozdělily do dvou skupin, které si sami rozlosovali. První družstvo pod názvem Rychlá rota vedla Míša a měla tyto členy: Anička, Terezka, Nela S., Pavlínka, Kája a jako dozor Nelinka D. Kluky pod názvem Malé tele vedl Kryštof a jeho spolubojovníci byli: Tomáš, Vojta, Dalibor, Patrik, Kubík a jako dozor měli Lucku.

Děti soutěžily v tom, co trénovaly celý rok a byly tyto disciplíny:
1)    Poslepu dostat všechny sirky do krabičky, hlavičkou k sobě a krabičku poslepu i zavřít. Pokud se Vám to zdá jednoduché zkuste si to J
2)   Najít, co nejrychleji na dvou stejných mapách (děkujeme moc dárci map) naše město. Dětem jsme s instruktorkou Pavlou pomáhali s písmenky a číslicemi. Jde o to najít město v seznamu anebo na mapovém kladu listů a najít odpovídající stranu.
3)   Správně a naprosto bezpečně podat kamarádovi velký nůž. Pouze jeden pokus .-)
4)   Správně najít na plakátu turistických mapových značek z 5 alespoň 3 správně. Děti byly vynikající a znaly 4. Už umí najít značku důležitých věcí na mapě  jako: zastávka autobusu, zastávka vlaku, restaurace, pramen (studánka), památník, silnice, zdravotní zařízení, kostel, kaple, myslivna aj.
5)   Ukázat rukou kde je východ, západ s pomocí kompasu, který ukazuje sever.
6)   Seřadit v naprosté tichosti členy svého družstva podle daného klíče. Tentokrát to byla velikost knoflíku, který dostaly do dvojice.
Nikdo se nesměl opakovat, každý mohl dělat jen jednu disciplínu. Vybíral kapitán.
Zvítězilo družstvo děvčat – Rychlá rota pouze o jediný bod nad družstvem Malé tele. Děvčata dostali spravedlivý příděl bonbónů ze sáčků, které jsme získali od hodných rodičů.  Chlapci dostali cenu útěchy, ale s tím, že si museli hromádku lentilek rozdělit. Nevěřili by jste jak je to těžké rozdělit dle zásluh a podat k tomu vysvětlení. Děti zkrátka ani tu odměnu nedostanou jen tak a stále musí být u nás v Klubu ve střehu. Pomalu ale jistě se učí kamarádit, rozdělit se a nemyslet stále jen na sebe. Musím velice pochválit Tomáše a Vojtu jak se nezištně podělili se svojí svačinkou s ostatními.
Jako nejhodnější dítě této schůzky děti odhlasovaly ve finále Karolínku a tak dostala dáreček na památku. Opakem byl putovní „Panáček Zlobiváček“ a toho tentokrát obdržel Kubík. Jeho úkolem je polepšit se a dát ho zase někomu dalšímu nebo nejlépe vrátit vedoucímu. Vzorek hluku, kterého se stále zbavit nedokážeme je vidět na videu ve fotoalbu, které je pod článkem.
Pokud chcete vidět fotografie ve velkém formátu, dojděte až k poslednímu videu a pak dejte zobrazit další fotky uživatele kecolm.
Připomínám, že příští schůzka odpadá z důvodu „Mikulášské“ ve školce. Setkáme se tedy naposledy v tomto roce až 11.12.2013. To si uděláme slavnostní schůzku, s buchtou, vánočním čajem a budeme tvořit dáreček pro rodiče s dětmi, které si čert neodnesl.
Na příští schůzku prosím vemte: hrneček na čaj (kromě rozbitného cokoliv), pokud máte, tak vzorek cukroví a malý chomáček vaty. 
Pokud máte jakýkoliv dotaz k Poletuškám, nestyďte se napsat mlocek@seznam.cz

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář